1. Zijn er verborgen kosten, belastingen, of toekomstige betalingen?

Nee. Schotland kent geen grondbelasting en er zijn geen andere kosten verbonden aan dit land. Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor het gehele bos, die ook na uw aankoop van kracht blijft. Behalve de oorspronkelijke aanschafprijs zijn er voor u geen verdere kosten.


2. Moet ik mijn grond laten registreren?

Nee. Nee, u kunt uw grond niet laten registreren omdat het een klein stuk land is; het wordt gedefinieerd als een ‘souvenir’-perceel.


‘Souvenir’-percelen worden in Schotland al meer dan dertig jaar verkocht. De verkoop van deze percelen valt onder de Land Registratie (Scotland) Act van 1979, recentelijk herzien als de Land Registratie etc. (Scotland) Act 2012. Wij willen u eraan herinneren dat het volgens deze wet niet is toegestaan dat souvenir-percelen in het Land Register worden ingeschreven.


De gegevens van uw persoonlijke rechten met betrekking tot uw stuk land worden in een landregister vastgelegd dat door HT. 


3. Hoe kunt u mij een titel verkopen?

Wij kunnen u geen titel verkopen.  Wij erkennen slechts uw recht om de titel van Laird, Lord of Lady van Glencoe of Lochaber te gebruiken. Dit zijn handelsmerken van Scotlandtitle. Als u er de voorkeur aan geeft geen titel aan te nemen, kunt u die optie aanvinken bij de aankoop van uw grond. Scottish Notaris adviseert als volgt: “in Schotland mag iedereen, in goed vertrouwen, zelf bepalen hoe hij zich noemt. Dit mag dus ook Laird’, ‘Lord’ of ‘Lady’ zijn.” Wij zijn niet bekend met een rechtsgebied waarin dit niet geldt.