1. Kan ik mijn rechten via mijn testament nalaten?

U ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met de gegevens van het door u als souvenir gekochte perceel, en de rechten die u en uw erfgenamen erop hebben. U kunt uw gepersonaliseerd certificaat nalaten aan wie u maar wilt. De rechten gaan dan ook op deze persoon over. Als u wilt kunt u dit in uw testament beschrijven.


De persoon aan wie u uw gepersonaliseerd certificaat nalaat kan een her uitgifte van de documenten aanvragen.


U mag uw certificaat ook verkopen, maar daarvoor gelden twee beperkende voorwaarden. De ene voorkomt schieten, en de tweede voorkomt dat uw land wordt onderverdeeld.


2. Moet ik een bepaalde leeftijd hebben?

Nee. Iedereen kan een bestelling plaatsen en iedereen kan een geschenkpakket ontvangen.


3. Kan ik het land bezoeken?

Ja. We moedigen u zelfs aan dit te doen. Als u het natuurpark Glencoe Wood bezoekt, treft u daar zelfs een bezoekerscentrum en een ‘meet-and-greet’-service aan.4. Wat kan ik met het land doen?

Als nieuwe Laird kunt u uw stuk land komen bezoeken; kom een wandeling maken in onze bossen, maak foto’s van uw land, ga picknicken bij de rivier, of vermaak u met een van de vele andere activiteiten!


Het land wordt beheerd als natuurreservaat, waar u vogels en zwammen kunt spotten, landelijke activiteiten kunt uitoefenen en veel rust kunt ervaren.


U mag hier een boom komen planten of as verstrooien. Als u een groter stuk land hebt (100 sqft of groter), mag u hier uw tent opslaan en een paar dagen verblijven. Omdat er natuurlijk een boom op uw stuk land kan staan (het IS tenslotte een bos) is het klanten die een groter stuk land hebben gekocht, toegestaan overal op ons land te kamperen.


5. Hoe weet ik welk stuk land van mij is?

Wij hebben de exacte locatie van elk perceel vastgelegd met gebruik van het UK Ordnance Survey-systeem. Dit is tot op de millimeter nauwkeurig.


De locatie van elk perceel is uniek. Het kan momenteel zelfs met een professionele landmeter onmogelijk zijn om de kleinste percelen nauwkeurig te lokaliseren. De nauwkeurigheid via GPS wordt steeds beter. Maar we verstrekken u tevens een schatting van de lengte- en breedtegraden van uw kavel, zodat u het kunt proberen te traceren met een GPS-systeem dat geen gebruik maakt van het OS-systeem, zoals de iPhone of veel goedkopere GPS-toestellen die eigenlijk alleen zijn bedoeld voor het reizen met de auto. U kunt ook met deze vertrouwde apparaten het gebied van uw perceel bereiken.


De fysieke locatie van de percelen is niet op de grond afgebakend, hoewel wij er geen bezwaar tegen hebben als u dat zelf wel doet. Wij vinden een bos dat bezaaid is met duizenden markeerpaaltjes niet erg aantrekkelijk en zelfs heel onpraktisch. Enkele certificaateigenaren hebben gedenkstenen, steenhopen of vlaggen op hun perceel geplaatst. Elke certificaateigenaar heeft het recht om dit te doen.


6. Kan ik een vlag plaatsen of een herdenkingsteken op mijn land achterlaten?

Hoewel veel Lairds graag een vlag of een ander herdenkingsteken op hun perceel achterlaten, is ons vriendelijk verzoek aan u hiervoor biologisch afbreekbare materialen te gebruiken.  Als u alleen maar kort een vlag plaatst om er een foto van te nemen, mag dat natuurlijk.


7. Welke soort boom wordt op mijn land geplant?

Als u een groot perceel uitkiest, planten wij namens u een geschikte boom. 


Deze boom/bomen zullen waarschijnlijk niet op uw eigen land worden geplaatst. Dit maakt immers deel uit van Glencoe Wood en is reeds begroeid met bomen. Wij planten elk jaar duizenden bomen, om nieuw bosland te laten ontstaan. Hierdoor worden verwaarloosde delen oeroud bos met elkaar verbonden. Ook wordt hierdoor het natuurgebied uitgebreid waar inheemse flora en fauna hun plek kunnen vinden.


Het soort boom dat we voor u planten is afhankelijk van het type land waar hij wordt geplant. Het wordt een inheemse Schotse loofboom, waarschijnlijk een eik, lijsterbes, hazelaar, berk, hulstboom, wilg of een els. Totdat er meer bekend is over de essenziekte planten wij geen essen. We kunnen geen plaquette op de boom plaatsen, maar wij geven u toestemming dat wel te doen als u uw perceel bezoekt.


8. Kan meer dan één persoon hetzelfde stuk land kopen?

Nee. Er kan slechts één persoon het wettelijke recht bezitten op een stuk land dat is gekocht als souvenir.


Als u twee even grote percelen bestelt, worden dit naast elkaar liggende kavels. Elk perceel kan een verschillende eigenaar hebben.